Ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa siihen osallistuvat henkilöt sekä antavat, että saavat jotain. Näin syntyy tasavertainen kohtaaminen, jossa molemmat osapuolet oppivat ymmärtämään ja kunnioittamaan toisiaan. Kulttuurien kohtaamisella ei tarkoiteta sitä, että meidän tulisi muuttua toisen osapuolen kaltaiseksi, vaan voimme pysyä omana itsenämme, niinkuin kohtaamisen toinenkin osapuoli. Kulttuurien kohtaamiselle ei voida luoda tiettyä ohjenuoraa jota noudattamalla tapaamiset hoituisivat sutjakkaasti ilman turhia ponnisteluja. Tärkeintä kohtaamistilanteessa on olla avoin ja aktiivisesti läsnä. On tärkeää myös omata taito kuunnella toisen viestiä, olipa se ilmaistu sanoin, elein, katsein tai muuten. (Haapaniemi 2010)
Moku-hankkeessa ryhmämme edustajilla oli oiva mahdollisuus kohdata eri kulttuureita. Saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden kohdata hyvin kaukausiakin kulttuureita. Tämän avulla saimme mahdollisuuden avartaa maailmankuvaamme ja päästä osallisiksi elämää rikastuttavasta kulttuurien kohtaamisesta.
Haapaniemi, L. 2010. Kulttuurien kohtaaminen. Viitattu 24.3.2014. http://www.edu.fi/yleissivistava_koulutus/maahanmuuttajien_koulutus/monikulttuurinen_koulu/kulttuurien_kohtaaminen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti